Schietsport is van alle tijden en heeft een brede geschiedenis. Wat echter nooit is veranderd is het plezier en de drive om zich te verbeteren door het kunnen raken van het beoogde doel, de voorliefde voor vuurwapens, het bezit en onderhoud hiervan. Dat is ook wat de sportschutter van nu verbindt met die van vroeger.

U kunt bij "S.V. de Vrijheid Leeuwarden" de schietsport dan ook beoefenen als recreatief sportschutter, maar ook op wedstrijdniveau. Om je bekwaamheid te toetsen kun je deelnemen aan interne wedstrijden en vanaf dat punt besluiten tot deelname aan regionale en landelijke wedstrijden.

Als enige schietvereniging in Leeuwarden, die twee avonden per week geopend is, kunt u op dinsdag- en vrijdagavond de schietsport beoefenen. Met materiaal, variërend van historische wapens tot de meest moderne sportwapens soms zelfs voorzien van laser vizieren, speciaal 'getunde' greepstukken, trekkergroepen, lopen en nog meer...

Er zjin verschillende takken van schietsport, men noemt deze disciplines. Bij elke sportschutter past een schietsportdiscipline bij zijn eigen persoonlijkheid en karakter. Ongetwijfeld is ook voor u een discipline die als u er mee kennis maakt als een magneet op u gaat werken.

Na het schieten kunnen de ervaringen, meningen en kennis worden gedeeld onder het genot van een drankje aan de bar of de stamtafel. De vereniging kenmerkt zich dan ook door een informele gezellige sfeer. Er is binnen de vereniging veel kennis over vuurwapens, munitie en het zelf samenstellen daarvan (herladen genoemd), schietsportdisciplines en de wettelijke reglementen welke van toepassing zijn op de schietsport.

Op deze site kunt u al veel informatie vinden, maar alle gelezen wetenschap weegt niet op tegen het ervan van, zoals dat heet, "het ware schot". Indien u nieuwsgierig bent geworden nodigen wij u van harte uit voor een bezoek op een van onze verenigingsavonden.

 

Met vriendelijke groet en spoedig tot ziens,

Schietsportvereniging De Vrijheid Leeuwarden

 

Dinsdag: v.a. 20.00 uur tot 24.00 uur
Vrijdag: v.a.  20.00 uur tot 24.00 uur

Wij zijn tevens de enige schietvereniging in Leeuwarden die 2 avonden per week geopend is.

 

Bezoekadres
Kalverdijkje 73
8924 JJ  Leeuwarden

Postadres
Postbus 1757
8901 CB  Leeuwarden

E-mailadressen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (voorzitter/ algemene informatie)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (secretariaat)

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (introductie)