“KSV Friesland”. Samen met 4 andere schietsportverenigingen vormen wij de “Stichting Indoor Schietsport Leeuwarden” en beschikken aan het Kalverdijkje 73 te Leeuwarden over één van de grootste en modernste overdekte schietsportcentra van Nederland.

In ons schietsportcentrum kan er met alle toegestane vuurwapens en kalibers worden geschoten. Omdat wij over ruim 30 schietbanen beschikken, 12 X 12-meterbanen, 12 X 25-meterbanen en 6 X 100-meterbanen, kunnen er veel sportschutters tegelijk schieten, momenteel maken er meer dan 900 sportschutters gebruik van onze banen. Ons schietsportcentrum is gelegen aan de rand van Leeuwarden, goed bereikbaar en er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig. Ook beschikken wij over een gezellige kantine met meer dan 100 zitplaatsen, waar u na het schieten nog even uw sportieve prestaties onder het genot van een hapje en een drankje kunt bespreken.


Bij onze schietsportvereniging kunt u kennismaken met de dynamische schietsport. Wij beschikken over ruim voldoende wapens die u kunt gebruiken, aanschaf van een eigen wapen is niet noodzakelijk, doch na vervullen van de wettelijke formaliteiten en termijnen uiteraard wel mogelijk.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij heten u van harte welkom.

ps u kunt bij ons NIET terecht voor kleiduif schieten!!!
wij organiseren jaarlijks wel een aantal malen een middag hiervoor voor leden.

Bestuur K.S.V. Friesland

 

Op deze banen kan staand geschoten worden met klein kaliber wapens, zoals .22 geweren, pistolen en revolvers.

Deze baan kan gebruikt worden voor vrijwel alle soorten wapens van klein naar groot kaliber, de baan wordt vrijwel alleen gebruikt als geweer baan en dan zwaar kaliber.

Er kan op de 100 meter baan op verschillende wijzen geschoten worden: Staand, Liggend of knielend.

Er wordt op de 100m met vele diverse soorten geweren en munitie geschoten van 308 munitie tot .22 klein kaliber.

 

Voor de geweerschutters onder ons met kleine kaliber (.22) kan er op de 12 meter baan geschoten worden, hierbij kan zowel staand, gehurkt of zittend geschoten worden

 

 

Op de statische 25 meter baan wordt geschoten vanaf een vast punt met diverse groot kaliber wapens (bijvoorbeeld 9mm, .38, 357 magnum). Op deze banen wordt staand geschoten

Deze dynamische baan wordt vaak gebruikt voor het schieten op pins n plates. Hier hoeft het schietpunt niet statisch te worden gebruikt. Hier kunnen bijvoorbeeld wedstrijdschutters oefenen.

 

Voor ledenadministratie  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.